Populära dansband

Lasse Stefanz

Lasse Stefanz är en dansbandsgrupp som bildades 1967 i Kristianstad. Detta är ett dansband som hämtar mycket inspiration från countrymusiken och det märks både till kläder och musik. Redan 1970 släpps deras första skiva och under de närmsta åren släpps ytterligare fyra album.

År 1982 kom Lasse Stefanz första Svensktoppsetta med sången ”Oh Julie”. Nu ökade intresset kraftigt för bandet och detta ökade försäljningen av skivor. Mellan 1983 – 1988 släpptes ytterligare sex album och försäljningssiffrorna var höga. I och med deras popularitet ökade även publiken ute på dansbanorna.

År 1988 bytte Lasse Stefanz lassestefanz skivbolag från Mariann Grammofon AB och bytte till Frituna. Första plattan dom släppte hos det nya skivbolaget innehöll bland annat hitlåten ”De sista ljuva åren”. Låten låg på Svensktoppen i hela 65 veckor och blev så småningom utsedd till ”Tidernas Svensktopplåt”. Lasse Stefanz släppte sin allra första musikvideo 2003 till låten ”Från Österlen till Oklahoma”.

I och med bandets popularitet har de även haft stor publik i bland annat Norge, Danmark och Finland. De har även fått stor publicitet i både tv och i tidningar. Även om Lasse Stefanz är från Kristianstad i Skåne är det bara fem låtar som har sjungits på skånska.