Populära dansband

Dansbandslåtar vid begravning

På en begravning kan man spela den sortens musik som den avlidne tyckte om. Det kan till exempel vara en fin idé att spela dansbandsmusik på begravningen. Om du är med och arrangerar begravningen kan du vända dig till https://lovabegravning.se/ vilket är en begravningsbyrå som gärna hjälper dig med allt som har med begravningen att göra. Men det kan vara svårt att veta vilka dansbandslåtar som är passande för en begravning. I det här inlägget kommer du därför att få tips på några dansbandslåtar som kan spelas på begravningen.

När solen färgar juninatten – Sven-Ingvars

En av Sven-Ingvars allra vackraste låtar har också en av de vackraste titlarna. Låten När solen färgar juninatten är en vacker låt som passar bra att spela på en begravning. Låten spelades dessutom på Sven-Erik Magnussons begravning.

Där rosor aldrig dör – Vikingarna

Där rosor aldrig dör av Vikingarna är en vanlig låt som har spelats på många begravningar sedan låten släpptes år 1984.

Gråt inga tårar – Thorleifs

Dansbandet Thorleifs har ett flertal låtar som skulle passa bra på begravning. Ett bra exempel på det är låten Gråt inga tårar.

Leende guldbruna ögon – Vikingarna

En typisk dansbandslåt som nästan alla kan är låten Leende guldbruna ögon av Vikingarna. Det här är en låt som många har dansat till genom åren och kan vara en uppiggande låt att spela på en begravning.

Du försvann som en vind – Lasse Stefanz

Du försvann som en vind av det populära dansbandet Lasse Stefanz är också en vanlig och fin låt att spela på en begravning.

Med det sagt har du fått en hel del bra tips på dansbandslåtar som skulle passa bra på en begravning. Ni behöver inte enbart spela dansbandsmusik om den avlidne inte har önskat det. Det går utmärkt att blanda musiken som spelas på begravningen.