Populära dansband

Lyssna på dansband

Vi är många som i dessa tider längtar till att komma ut för att lyssna och dansa till dansband. Men fram till att det är möjligt igen så får vi fortsätta att njuta av musiken i våra hem eller när vi är på språng. I den här artikeln får du tips på hur du kan lyssna på dansband och hur du underlättar ditt lyssnande.

På skiva

För den äldre generationen är det fortfarande självklart att köpa hem den musik man vill lyssna på som skivor. Som tur är säljs fortfarande skivor med dansband både som CD-skivor och LP-skivor. Ett tips är att gå på olika second hand-affärer och loppisar. I deras skivhörnor kan man fynda riktigt rejält när det kommer till gamla dansbandsskivor. Du kan också kolla i de olika köp- och säljgrupperna på Facebook och hemsidor om du är ute efter en specifik skiva.

Skivor går att spela i dess tillhörande spelare. Om du har CD-skivor fungerar de att spela i CD-spelare men också i äldre datorer och i bilen. Föredrar du LP-skivor behöver du en sådan spelare.

På mobilen

Tack vare att Spotify och andra streamingtjänster för musik har blivit så populära kan vi lyssna på dansband hur mycket och när vi vill. Spotify går att ladda ner till din smartphone och fungerar både för Iphone och Android. Om du betalar för Premium så slipper du reklam mellan och du kan lyssna utan avbrott. Ett abonnemang på Spotify kostar 99 kronor i månaden och du får tillgång till hela deras musikkatalog som du kan lyssna på både obegränsat och offline om du inte har något internet.

En fördel musikstreamingtjänsterna har är att du har allt samlat på ett och samma ställe. Du kan göra dina egna spellistor eller lyssna på de som redan finns. Om du är en stort fan av till exempel Sven-Ingvars så finns hela deras musikkatalog på Spotify. Är du ny för musiktjänsten så kommer du snart märka att de allra flesta dansband finns tillgängliga att lyssna på.

Om du lyssnar mycket på musik via mobilen finns risken att batteriet laddas ur, vilket kan avbryta din härliga musikstund. Därför kan det vara smart att ha med sig en powerbank, som är en portabel nödladdare, så du snabbt kan ladda din mobil och fortsätta lyssna på dansband.

Hörlurar och högtalare

Beroende på om du vill ha dina dansband för dig själv och lyssna ifred eller om du vill att fler ska ta del av den så finns det alternativ. Hörlurar finns i olika varianter, in ear som sitter i örat, on och over ear som sitter på och täcker örat. Sedan finns det hörlurar som har sladd och de som är helt trådlösa. Högtalare kan också vara trådlösa och ansluts med bluetooth.