Samling kring musiken

Kläder inom dansband

Dansband har en väldigt säregen stil och många skulle nog säga att det inte är speciellt snyggt. Men smaken är som baken och det är en kategori för sig. Ofta har man matchande kläder, gärna kostymer, som sticker ut lite extra. Det kan röra sig om glitter, kul färger eller kanske utsvängda kostymbyxor. Listan kan göras lång och hur man vill klä sig är helt upp till en själv.

Att dansband ofta klär sig likadant är vanligt om man tittar tillbaka på svensk musikhistoria. Detta för att ge intryck av att vara en enhet och inte flera olika personer på en scen.

Går man in på olika hemsidor som säljer maskeradkläder finns det ofta en flik med just dansband. Är detta på grund av att det är en så egen kategori när det kommer till musik? Vem vet. Ofta är dessa maskeradkläder lite överdriva och mer utsmyckade än vad som kanske syns på scen. Det kan tillkomma allt ifrån paljetter till fjädrar. Fantasin sätter gränser. Kan det vara för att sticka ut lite extra kanske?

Här dansbandskläder finns en artikel att läsa om just dansbandsmusikernas scenkläder som kanske ger dig ett leende på läpparna.