Populära dansband

Fördelarna med att dansa till dansband

Till skillnad från konserter med kända artister är dansbandens publik lika aktiva som de som står på scenen. De flesta som kommer är där för att dansa till bra musik i första hand och i andra hand för att stå stilla och titta på artisterna på scenen.

Om du ska arrangera en rolig fest med dansband och dansgolv finns det många olika lokaler att hyra men för att skapa den rätta feststämningen krävs också rätt inramning. Ljussättning, mattor och blommor skapar en trevlig miljö och festliga ballonger tillsammans med konfetti och girlanger ger partykänsla. Hos Partytajm kan du välja mellan ballonger med tryck men också bokstavsballonger eller varför inte en ballong som ser ut som en enhörning eller regnbåge?

Smal och vältränad med dans till dansband

Att gå och titta på sitt favoritband hör inte till de vanliga träningstipsen men för den som går för att dansa till dansband räknas utekvällen som träning. De riktigt vana dansbandsdansarna tar med sig ett ombyte för att kunna byta till torra kläder när de börjat svettas för mycket eftersom de rör sig intensivt i dansens alla turer under flera timmar.

Den rutinerade dansaren dricker främst vatten eller läsk under kvällen för att orka dansa så mycket som möjligt eftersom alltför mycket alkohol ofta leder till sämre koordination eller trötthet. Om du vill gå ner i vikt är det extra bra att undvika kaloritäta drycker och undvika att äta för mycket snacks under kvällen.

Hitta din partner på dansgolvet

Eftersom dansen till dansband utövas i par är det en väldigt social dans till skillnad från nattklubbarnas ensamdans. På en dans kan du bjuda upp en kille eller tjej som du har spanat in utan att det är konstigt eftersom de som har kommit dit är där för att dansa. Skulle du inte trivas med någon är det heller inte konstigt att dansa med någon annan under nästa dans.

Om du är osäker på din dansförmåga och inte vill riskera att göra bort dig inför snyggingen du är intresserad av är ett tips att gå på danslektioner innan du ger dig ut på dansgolvet. Det finns nybörjarklasser och fortsättningsklasser i bugg och andra typer av pardans i de flesta städer. Ofta är det många kvinnor på kurserna och om du är man brukar du därför vara extra uppskattad.

Förbättrad koordination och minskad stress

Att vara fullt koncentrerad på dansstegen och sin danspartner skapar en intensiv närvaro i nuet medan problem som stressat dig under dagen glöms bort. Dansen blir en slags mindfulness och musiken i kombination med den fysiska aktiviteten skapar positiva känslor i kroppen vilket leder till en behaglig avslappning och bättre sömn.

Dansband skapar med andra ord många fler fördelar än musikupplevelsen för den som kommer till deras uppträdande. Träning, social kontakt och stresshantering på samma kväll!