Populära dansband

Tårtdekorationer för ett lyckat barnkalas

Som de flesta föräldrar känner till är ett barnkalas något som kräver mer planering än vad man först kan tro. Det stannar inte vid ångesten över vilka som ska bjudas in till kalaset, det vill säga att försöka fundera ut vilka sonen eller dottern leker med och inte, utan här är det mycket annat som ska falla på plats. Allt från inbjudningskort till den näst intill obligatoriska fiskdammen mot slutet av kalaset (helt enkelt eftersom det flesta föräldrar helst undviker kladdiga godishänder från ett stort antal barn i hemmamöblerna) ska planeras in i det hela. En central punkt under kalaset är dock förstås tårtan. Detta härliga bakverk som kan varieras på så många sätt och där det är viktigt att vara lyhörd för födelsedagsbarnets önskemål (eller krav, om man så vill).

Med andra ord är det bra att fundera ut i tid vilken tårtdekoration som ska väljas. Här är det vettigt att kika på nätet och där få förslag och idéer hur denna tårta till barnkalaset kan se ut. Det finns som sagt oerhört många sätt att dekorera en tårta på; antingen gör man den till en heltäckande marsipantårta (med motiv) eller en ”vanlig” gräddtårta som man dekorerar helt på fri hand för att skapa en fest både för gom och öga. Populärt bland barn är också att dekorera tårtan med godis; att bjuda på en godistårta på kalaset är något som garanterat uppskattas – de flesta barn gillar väl godis? Här är det bara att gå lös friskt i godisbutiken och välja sorter som fungerar att dekorera en tårta med. I detta sammanhang fungerar det inte så särskilt bra med hårda karameller; man gör rätt i att välja något lättuggat och lättsmält – marshmallows, geléhallon och liknande fungerar alldeles utmärkt på godistårtan.

Tårtor med motiv baserade på marsipan är annars något som också är mycket populärt bland de unga förmågorna. Det motiv som används är ofta från någon känd barnfilm, som exempelvis Disney’s ”Bilar” eller ”Frost”. Detta blir då den enda dekoration som tårtan får, vilket kanske kan kännas lite trist om man gillar att dekorera. Roligare är då kanske, om inte ditt barn nödvändigtvis har uttryckt sin starka vilja om en motivtårta, att baka en ”vanlig” tårta och på fri hand dekorera denna efter eget tycke – med fördel tillsammans med födelsedagsbarnet, förstås. Förutom godis går det också att ha andra ätbara saker, som färska bär och frukt. Snyggt är också att klä tårtan i flaggor och liknande, samt förstås födelsedagsljusen som ska blåsas ut alla på en och samma gång!

Oavsett design på tårtan och var någonstans ni väljer att äta den (i Växjöparken eller någon annanstans) är det som sagt viktigt att få ett ”OK” från ditt barn och framförallt att ni dekorerar tårtan tillsammans – det blir roligast då.